BABY // Babykamer

Deze blog schreef ik op de dag dat mijn weeën startten (namelijk op vrijdag 4 december 2020: JA mijn arbeid en bevalling duurden maar liefst 36 uur). Ik heb ervoor gekozen hem ook zo te behouden omdat het (1) een mooie herinnering is voor mezelf en (2) ik de dromerige toon van een zwangere Marie-Lotte wel grappig vind. Ik deed ondertussen wat aanvullingen op basis van mijn ervaringen als first time mom!

Een kijkje in ons appartement

Goede morgen mommies to be,

Hier ben ik terug! Met een nieuwe baby blogpost (sorry aan alle niet-mama’s voor de baby spam!), ditmaal met een overwegende focus op de baby kamer! Aangezien ik nu bijna een weekje in zwangerschapsverlof ben (ik ben nu 38 weken en 5 dagen ver), vond ik de tijd om wat foto’s te nemen. Ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om deze te delen. Wat betreft mijn zwangerschapsverlof kan ik alvast zeggen: WAUW! wat een unieke en onbeschrijfelijke periode. Het voelt niet als vakantie zoals ik had verwacht; voor mij is het eigenlijk eerder een nieuw gevoel dat ik moeilijk in woorden kan vatten. Je zou het – althans in mijn geval – kunnen omschrijven als een periode van intense persoonlijke groei (ben ik de enigste?) die plaats vindt in een kleine bubbel en gepaard gaat met een zekere gemoedsrust gemengd met nieuwsgierigheid, spanning (!) en intens geluk.

Maar dat terzijde. Ik vlieg er graag meteen in: laat ik starten met het delen van enkele foto’s van baby B’s babykamer en hoekjes in huis!

<< Mama ML: de term ‘VERLOF’ in het woord ‘zwangerschapsverlof’ is inderdaad niet echt gepast ;-). >>

In onze woonkamer heb ik ons familie-wiegje geplaatst. Het is de wieg die mijn oma kocht toen zij zwanger was van mijn mama (die geboren is op 25 december 1966). Ook mijn nonkels, mijn zus en ikzelf hebben de eerste dagen van ons leven in deze wieg doorgebracht. Ik vind ze – deels door de emotionele waarde – prachtig! Normaal gezien hoort bij deze wieg een wit kanten gordijntje en bijhorende hoes maar die heb ik weggelaten. Ik heb er in de plaats daarvan een nestje ingelegd dat handgemaakt werd door een jonge gepassioneerde mama van twee: Littlehood. Het vogeltje van Fabels out of vintage kocht ik via Lidor. Ik vond het er perfect bij passen! Het bijpassende katoenen dekentje is van Jollein en nu al mijn favoriet (ik gebruik het stiekem zelf al).

<< Mama ML: Harvey-Rey is nogal gevoelig aan prikkels waardoor hij moeilijk kan inslapen als hij bloot wordt gesteld aan veel prikkels (sinds week 5-6 blijft hij rondkijken en staren naar alles wat binnen zijn gezichtsveld valt met als gevolg dat hij hyperactief wordt in plaats van slaperig). Daarom heb ik een hemeltje voor het wiegje gekocht in dezelfde kleur als het nestje, dekentje en de klamboe in de babykamer (van Meyco). Ondertussen doet Harvey-Rey vooral dutjes in zijn bedje op onze kamer aangezien ik voel dat hij daar nood aan heeft: het is er donker, ik baker hem voor elk dutje in en gebruik witte ruis (Moonie ’s nachts, white noise app (Deep Sleep Sounds) op iPad overdag). De wieg blijft nog eventjes staan omdat ze mij herinnert aan de eerste dagen met hem en aan hoe klein hij eigenlijk wel niet was. Want ja: alle grote clichés zijn waar: het gaat allemaal véél te snel.

Het dekentje van Jollein nam ik trouwens mee naar het ziekenhuis en ik heb het ook tijdens de arbeid en bevalling steeds bij me gehad. Harvey-Rey lag er ook onder toen hij net werd geboren met als gevolg dat hij het nu ook graag dicht bij zich heeft (voor zijn dutjes overdag leg ik het bij zijn hoofdje samen met zijn teddy Tokki). Ook voor mij heeft het dekentje een grote emotionele waarde. >>

En dan nu: de babykamer! Oorspronkelijk was deze kamer onze dressing/bureau. Maar we hebben deze met veel plezier omgetoverd tot baby B’s kamer. In het begin zal baby B nog in onze kamer slapen in een cosleeper die ik tweedehands aanschafte (gezien de tijd die je die maar gebruikt).

<< Mama ML: Ondertussen heeft de cosleeper plaats geruimd voor het ledikantje van Harvey-Rey (gezien hij snel te sterk werd en steeds naar de rand van de cosleeper rolde). Aangezien ik borstvoeding geef staat het bedje aan mijn kant van het bed. Harvey-Rey slaapt ingebakerd op een schapenvelletje van Woolskins Amsterdam en onder een dekentje van atelier Annur (gepersonaliseerd met zijn naam) gecombineerd met het dekentje van Bonet et Bonet (in onze kamer is het doorgaans 19°C). >>

In de babykamer zijn er verschillende hoekjes. Ik geef jullie graag een overzichtje van waar alles precies komt :-).

 • Ledikant: Ikea
 • Matras: Aerosleep via Paradisio
 • Kast: Ikea
 • Klamboe: Meyco via Paradisio
 • Donsovertrek: Liewood via Paradisio
 • Dekentje in ledikant: Numero 74 via Lidor
 • Dromenvanger: kocht ik op een marktje in Ibiza
 • Knuffels: beiden Zara home (is trouwens één van de eerste dingen die ik heb gekocht << Mama ML: achteraf bekeken zou ik geen knuffels op voorhand kopen aangezien je er doorgaans wel wat cadeau krijgt en het kamertje al snel een knuffelpaleis wordt >>)
 • Plant die een natuurlijke luchtzuiveraar is kreeg ik cadeau van Yoroi (voor alle Gentenaars; dé plantenwinkel bij uitstek + je kan er ook bone broth kopen wat perfect is voor de eerste 40 dagen na de bevalling)
 • Rekjes in hout zijn eigenlijk kruidenrekjes van Ikea (thank you Pinterest!)
 • Houten regenboog van Little Dutch via Paradisio
 • Boots van Alwero via Mirle + Tess
 • Wollen vestje van Alwero via Hygge kids (mijn favoriete shop!)
 • Berenjasje van Zara
 • De Moses basket is van Madame Panier Gent (eerste wat we hebben gekocht!). Hoewel ik weet dat baby B er niet lang in zal kunnen liggen, vind ik deze ook super om later alle knuffels in te bewaren. << Mama ML: klopt helemaal, Harvey-Rey heeft er maar drie keer een dutje in gedaan. >>
 • Gebreid dekentje is van Bonet et Bonet via Lidor*
 • Schapenvelletje van Woolskins Amsterdam*
 • Doudou teddy Tokki van HVID via Billie Rose Gent*
 • De bamboe spiegel kocht ik in Intratuin (geen grapje)
 • Zoutlampje* (ik heb er twee: eentje naast mijn bed voor tijdens de borstvoeding en eentje in de babykamer) dat ik kocht in Ibiza
 • Grote plant: komt opnieuw van Yoroi
 • Beide manden die dienen als bloempot kocht ik in Madame Panier Gent
 • De stoel kocht ik in Ikea. De kussentjes komen van Zara home en H&M home. En … ondertussen geef ik ook twee boekentips mee voor alle mama’s to be!

* = favoriet

Wat betreft de eetstoel kozen we voor een Stokke Tripp Trapp: nostalgie en mooi in het interieur (dankjewel meter Clara-Belle).

Daarnaast plaatste ik een verzorgingstafel (Ikea) in de keuken aangezien ik daar doorgaans het grootste deel van mijn tijd doorbreng. De hoes past bij de klamboe en is ook van Meyco. Het wollen onderleggertje (houdt zijn billetjes lekker warm en is ook gewoon mooi!) heb ik gekocht via Mijn Hemeltje.

<< Mama ML: Ondertussen heb ik aan de verzorgingstafel mandjes gehangen van Quax zodat alle productjes binnen handbereik zijn. Ook legde ik onder de hoes een hellend kussen van Doomoo zodat Harvey-Rey niet te plat ligt (hij heeft geen reflux maar hij vindt het precies wel aangenamer en ik vind het wel leuker interageren zo). En laten we eerlijk zijn: de verzorgingstafel ziet er ondertussen helemaal niet meer Instagram-perfect uit ;-).

De verzorgingstafel is in tussentijd ook verhuisd naar het kamertje van Harvey-Rey omdat ik het er gezelliger verversen vind én ze zo dichter bij zijn kleertjes staat. ’s Nachts ververs ik hem terwijl enkel het zoutlampje brandt. Zo wordt hij niet te veel blootgesteld aan fel licht in het midden van de nacht en blijft hij slaperig.

Wij hadden initieel ook geen pamper-emmer (omdat ik in de illusie leefde dat we zo’n lelijk ding niet nodig zouden hebben) maar die hebben we na één dag aangeschaft aangezien we overal vloerverwarming hebben en de pampertjes al snel een geurtje afgaven. Aanrader dus, alsook een wasmandje om naast de verzorgingstafel te plaatsen (ik kocht er eentje van Nobodinoz passend bij het kleurenpalet van de kamer) ! >>

Ziezo, dat was het zo’n beetje. Als jullie vragen hebben of tips: stuur mij gerust een berichtje via Instagram of laat hieronder een berichtje na. Het is – vind ik – leuk als we er als nieuwe mama’s kunnen zijn voor elkaar.

Veel liefs,
Marie-Lotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com