BABY // Mijn vluchtkoffer

Goede morgen mommies to be!

Zoals jullie merken schrijf ik deze blog in het Nederlands. Waarom? Omdat ik het gevoel heb dat ik – althans als het op baby-gerelateerde dingen aankomt – mijn gedachten en gevoelens het meest authentiek kan omschrijven in mijn moedertaal. Aangezien ik heel graag bezig ben met het voorbereiden van de komst van Baby B (dat had je misschien wel al door), besloot ik de draad terug op te pikken en iets neer te pennen op mijn blog. Ik hoop stiekem dat dit de eerste van vele baby- en mommy-gerelateerde blogposts is. Laat mij gerust weten als je hier iets aan hebt (dat geeft mij extra veel zin om zo’n posts uit te werken!).

Om te starten: een blogpost over wat er allemaal in mijn hospital bag oftewel ‘vluchtkoffer’ (ik hou niet van dat woord) zit! Ik heb ervoor gekozen te bevallen in het ziekenhuis (en niet thuis) omdat ik mij daar (althans voor ons eerste kindje) het meest comfortabel bij voel.

Je leest het goed: eerste kindje en dus ook: voor het eerst mama = eerste hospital bag. Dus sorry als die héél uitgebreid is of er onnodige spulletjes tussen zitten (I am still learning!)!

Mom

Doorheen mijn zwangerschap heb ik eigenlijk geleefd in katoenen of wollen lounge-setjes en satijnen pyjama’s. Aangezien ik ze zo graag draag neem ik ze ook graag mee naar het ziekenhuis. In mijn koffer:

 • Een 100% katoenen hemd (natuurlijk gekleurd) dat ik zal dragen tijdens de bevalling. Dit hemd kocht ik deze zomer heel bewust in een boutique in Sant Joan de Labritja in Ibiza. Elk jaar breng ik dit Walhalla van natuurlijke producten en ethisch verantwoorde kledij (genaamd Poco a Poco Ibiza) een bezoekje als het daar ook markt is: een aanrader voor Ibiza fanaten zoals ik.
 • 2 satijnen pyjama’s van H&M. Zoals je ziet: geen mama-collectie, wel de gewone collectie maar dan een maatje groter dan ik gewend ben (dat heb ik eigenlijk doorgaans bijna altijd gedaan tijdens mijn zwangerschap i.p.v. het kopen van zwangerschapskledij).
 • 2 kimono’s. Eentje in neutrale kleuren van Anna Nina (gekocht in Ibiza stad; Isla Bonita Ibiza) en eentje met heel veel kleuren (van Gold & Silver) uit het Zuiden van Frankrijk. Deze stuks kocht ik beiden heel bewust met het oog op de bevalling en de kraamtijd. Ik vind het zo leuk dat deze stuks verbonden zijn aan herinneringen waar ik met heel veel warmte en plezier naar terugkijk.
 • 1 satijnen pyjama van Victoria Secret: omdat die gewoon zo fantastisch zitten en ik daar zowel voor als tijdens mijn zwangerschap een groot deel van mijn tijd in doorbracht.
 • Voor overdag: 2 lounge setjes die ik kocht in Ibiza stad (Isla Bonita Ibiza; hebben ook een webshop!). Net zoals mijn kimono’s heb ik deze setjes deze zomer bewust gekocht met het oog op de bevalling en de kraamtijd. Good vibes only!
 • Daarnaast stop ik nog enkele borstvoedingsbh’s, comfy onderbroeken en warme kousen in mijn tas alsook de meest comfy en fluffy slippers van the Cou Cou club Amsterdam.
 • Gouden tip: neem netonderbroekjes en je eigen kraamverbanden van biologisch. katoen mee (thank me later!). Ook een spoelfles is handig!

Baby B

Slapen

Ik moet eerlijk zijn, het kiezen van dekentjes was voor mij een hele opgave. Ik zou er wel duizenden willen kopen (en ik heb er ondertussen toch ook al heel wat in mijn bezit). Naar het ziekenhuis neem ik de volgende mee:

 • Gebreid dekentje van Bonet et Bonet via Lidor
 • Dekentje van Les Rêves d’Anaïs via Paradisio
 • Twee XL tetradoeken (in plaats van slaapzakje) om in te bakeren van Co Lable via Mirle + Tess
 • Kleine tetradoeken met citroenen van Konges Slojd via Mamazoet
 • Maantje van Dappermaentje.
 • Knuffel konijn Moonie (witte ruis + handig lampje voor borstvoeding) via Paradisio
 • Schapenvelletje (wasbaar in wasmachine) van Woolskins Amsterdam (regelt temperatuur: fris in zomer, warm in winter)
 • Doudou van HVID via Billie Rose Gent

Met zowel het schapenvelletjes als de doodoo slapen we zelf al enige tijd zodat ze beiden ons geur opnemen.

Kleertjes

Als first time mom vind ik dit het aller moeilijkste! Dus aan alle doorwinterde mama’s: alle tips zijn welkom. Hoewel ik al heel veel kleertjes op voorhand heb gekocht, heb ik toch nog een zekere angst dat ik te weinig OF de verkeerde dingen (in de verkeerde maat) heb gekocht. Wat ik meeneem (maat 50 en maat 56):

 • De zachtste pyjama van Play Up
 • Bruin setje van Play Up
 • Pyjama met streepjes van Zeeman
 • Katoenen mutjes van Zara
 • Setje met citroenen van Konges Slojd via Lidor en de Gele Flamingo
 • Beige pakje en bruine sokjes van van Prénatal
 • Pyjama met streepjes van Zara
 • Wollen mutjes van Cosilane via Mirle & Tess
 • Drie standaard rompertjes + broekjes van H&M

Daarnaast heb ik ook wat kousjes en krabwantjes ingepakt.

Voor het naar huis gaan kocht ik dit fluffy berenjasje via Prénatal en de schattigste Engel Organic Wool Booties Natur via Mirle + Tess.

Verzorging

Hoewel je in het ziekenhuis een starterspakket met babyverzorging kan kopen, ben ik zelf geen voorstander van de standaard babyverzorging producten omdat deze vaak stoffen bevatten die je liever vermijdt (synthetische parfums, SLS, SLES, BHA, triclosan). Als je twijfelt kan je ze altijd eens scannen via de Yuka app. Aangezien ikzelf doorgaans voor 95% natuurlijke verzorgingsproducten gebruik, wil ik het voor Baby B niet anders. Daarom neem ik deze natuurlijke productjes mee van Naïef (als bonus krijg je er alvast het mooie design bij). Daarnaast trakteerde ik mezelf ook op het natuurlijke baby gamma van Rainpharma in samenwerking met Nina Mouton zodat ik wat kan afwisselen (niet op foto).

De productjes stop ik in een mooie toiletzak van Studio Noos samen met een borsteltje van 100% geitenhaar (zo ontzettend zacht!) van Susukoshi via Mirle + Tess.

( Emotional) support

Tenslotte neem ik ook het volgende mee:

 • Medjool dadels van Cru (all time favorite), notenrepen van BE KIND (energiebommetjes), en coconut water.
 • Een rozenkwarts (liefde) en amethyst (bescherming) die ik kocht in Ibiza.
 • Mijn zoutlampje op aanraden van vriendinnen. Zodat ik (hopelijk) borstvoeding kan geven met een aangenaam licht.
 • Mijn eigen borstvoedingskussen (beste vriend gedurende mijn gehele zwangerschap).
 • Rozenolie (indien masseren tijdens de arbeid zou helpen).
 • Mijn favoriete schoonheidsproducten (misschien deel ik wel eens een update?) + de natuurlijke mama productjes die ik kreeg van SoKind.
 • Een comfy tie dye setje van Loavies voor in het naar huis gaan.
 • Verstuiver van RainPharma + lavendel essentiële olie (deze draait doorgaans overuren ten huize Van Beveren – Buelinckx).

Ziezo! Ik denk dat ik er klaar voor ben :-)!

Wish me luck!

Veel liefs,
Marie-Lotte

Eén reactie op “BABY // Mijn vluchtkoffer”

 1. Good luck en meer dan goed voorbereid! Je gaat met een gerust gevoel naar het ziekenhuis kunnen ! ✨🍀🍀🍀
  Eline – ❤️-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com