Perinatale psychologie

Als mens worden we geconfronteerd met heel wat uitdagingen op verschillende levensdomeinen. Ook tijdens de zwangerschap en het prille ouderschap komt er veel op je af. Het is een bijzondere en tegelijk overweldigende periode: je maakt een mentale transformatie door van vrouw naar moeder/van man naar vader, je wordt geconfronteerd met de zorgen voor de baby en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, daarnaast verandert plots alles wat vertrouwd voelt in je leven: hoe je in je relatie staat, hoe je in je werk staat, hoe je in je vriendschappen staat. Soms heb je de neiging om geleefd te worden of heb je het gevoel te moeten overleven en soms is te veel gewoonweg te veel.

Bij Marie-Lotte kan je terecht met allerhande mentale zorgen die je als mama (of papa) kan ondervinden: het gevoel uit balans te zijn/jezelf kwijt te zijn, stemmingsklachten (depressieve en angstklachten), problemen met emotieregulatie/co-regulatie met je kind, parentale burn-out en vragen over ouderschap.

Klop gerust ook aan als je met (kleine) twijfels of vragen zit. Een gesprek kan opluchten!

! OPGELET: Marie-Lotte is momenteel in moederschapsrust tot en met eind augustus 2023. Nieuwe begeleidingen kunnen dan pas worden opgestart.

Maak een website of blog op WordPress.com