Over mij

Hallo daar! Ik ben Marie-Lotte Van Beveren, gezicht achter Peace of Mary.

In mijn dagelijks professionele leven ben ik werkzaam als perinataal klinisch psycholoog binnen Qinobi en op de dienst pediatrie van het AZ Sint-Lucas Gent en als praktijkassistent aan de Universiteit Gent. Daarnaast ben ik gecertificeerd (en gepassioneerd) mindfulness trainer.

Hieronder neem ik de tijd en ruimte om mezelf eventjes voor te stellen en neem ik je kort mee op mijn professionele pad. 

Mijn professioneel pad

Na het behalen van mijn diploma tot klinisch psycholoog aan de UGent, startte ik een waardevol en rijk traject tot het behalen van een doctoraat in de klinische psychologie onder het promotorschap van Prof. dr. Caroline Braet. Na jaren vol wondermooie kansen, netwerken, onderwijs, internationale samenwerkingen en onderzoek gecombineerd met klinisch werk, behaalde ik op 5 oktober 2020 mijn doctorstitel. Het topic waarin ik mij gedurende zes jaar verdiepte: de rol van temperament, de gevoeligheid voor positieve emoties in het bijzonder, en emotieregulatie voor het begrijpen van depressieve klachten bij adolescenten. 

Aangezien ik in die periode ook meewerkte aan het uitbouwen van een emotieregulatietraining voor kinderen en adolescenten (EuREKA), ben ik nog steeds verbonden aan de UGent. Ik verzorg in het kader hiervan verschillende trainingen voor hulpverleners die werken met kinderen en adolescenten die kampen met emotieregulatieproblemen. Daarnaast ben ik als praktijkassistent verbonden aan de Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids-, en Sociale Psychologie aan de UGent. Op donderdagen snuif ik de sfeer op van de universiteit en tracht ik studenten te verrijken met kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het beoefenen van het beroep klinisch psycholoog.

Tenslotte verzorg ik verschillende workshops rond mindfulness, emotieregulatie in het algemeen, perfectionisme, depressie en zelfcompassie aan hulpverleners. Ik ben ook (co)auteur van verschillende artikelen en boeken rond deze topics. 

Peace of Wat?

Vanuit mijn interesse in emotieregulatie groeide een sterke interesse om mij verder te verdiepen in de wondere wereld van mindfulness. Mindfulness is iets wat ik met de paplepel meekreeg via mijn grootmoeder en maakt dus al altijd deel uit van mijn leven. Daarom besloot ik, net na het behalen van mijn doctoraat, te starten met een opleiding tot mindfulnesstrainer cat 1 aan het Centrum voor Mindfulness Amsterdam. Mindfulness werd daardoor niet alleen een stukje van mijn persoonlijke maar ook professionele leven. Mijn wens om mensen te helpen door hen in contact te brengen met mindfulness werd een feit: ik waagde de sprong naar een zelfstandige praktijk en Peace of Mary Mindfulnesscentrum werd geboren.

Waarom ook perinataal?

Tijdens het afronden van mijn doctoraat werd ik zwanger van een zoontje. Mijn zwangerschap zette een enorme stroom van energie en ideeën op gang. Ik genoot enorm van het zwanger zijn en had de luxe de tijd te kunnen nemen om mijn zwangerschap mindful te beleven. Ik besefte echter dat dit niet voor iedere (aanstaande) mama tot de mogelijkheden behoort. Omdat voor sommige (aanstaande) mama’s de zwangerschapswolk eerder grijs (of zwart) dan roze is, omdat het voor sommige (aanstaande) mama’s moeilijk is tijd te nemen voor zichzelf, omdat stress het leven van vele jonge (aanstaande) mama’s domineert of omdat sommige (aanstaande) mama’s in wording gewoon niet-weten-hoe de zwangerschap bewust te beleven. Al snel ontstond van daaruit een diepgaande wens om niet enkel mensen die kampen met stress maar ook jonge mama’s te helpen tijdens en na de zwangerschap door middel van mijn expertise als klinisch psycholoog en mindfulnesstrainer, vanuit mijn wetenschappelijke inzichten als onderzoeker alsook vanuit mijn eigen ervaring als jonge mama. Van daaruit bied ik dan ook een perinatale psychologische begeleiding aan en een mindfulnesstraining waarbij er een aantal specifieke accenten worden gelegd op de zwangerschap en het ouderschap.

Peace of Mary: a brief history.

Peace of Mary was oorspronkelijk een blog waarop ik over vanalles en nog wat schreef: een plaatsje waar mijn droom om ’te delen’ kon groeien. Van de oorspronkelijke posts heb ik er een paar behouden omdat ze rond zelfzorg draaien en passen binnen de missie en visie van Peace of Mary. Voel je vrij hierin te snuisteren.

Wie ben ik naast Peace of Mary?

Zoals je reeds kon lezen ben ik naast klinisch psycholoog/mindfulnesstrainer ook trotse mama van Harvey-Rey (°6-12-2020) en Coco-Jane (°12-02-2023). Naast natuurlijk en mindful mama’en geniet ik ook van (kleine) dingen als een koffie met een goed boek en een lekker stukje cake, yoga, de herfst, Ibiza, een lang warm bad, natuurlijke schoonheidsproducten zoeken en uittesten, schrijven zonder nadenken, het spotten van trends en – jawel – shoppen.

Heb je vragen? Aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen. Ik beantwoord ze met plezier!

Maak een website of blog op WordPress.com