Mindfulness for moms

We leven in een snelle wereld waarin vertragen soms moeilijk lijkt. Dagelijks word je geconfronteerd met tal van stresserende gebeurtenissen: op het werk, in je sociale leven en thuis. Naast werknemer, vriendin en partner ben je ook moeder, word je binnenkort moeder of heb je een sterke wens om moeder te worden. Dat is bijzonder en tegelijk ook uitdagend. Soms kan het zijn dat je je overweldigd voelt, de neiging hebt om geleefd te worden of het gevoel hebt te moeten overleven.

Mindfulness leert je hiermee omgaan.

Mindfulness omvat de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je kan het woord het beste vertalen met ‘aandachtigheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Mindfulness helpt je te vertragen en een beter inzicht te krijgen in de vaak automatische stroom van gevoelens en gedachten door je aandacht bewust te sturen. Het is een erg krachtige methode om actief te werken aan je bewustzijn en daardoor ook je levenskwaliteit. Met mindfulness leef je namelijk intenser en bewuster: je kan je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker, je kan beter omgaan met stress, je geest wordt rustiger, je kan beter je grenzen bewaken, je leert beter voor jezelf te zorgen en je leert bewuster keuzes maken in plaats van te leven op automatische piloot. Kortom, met mindfulness creëer je een nieuwe balans in je leven waarin het moederschap een plaatsje kreeg, krijgt of zal krijgen

Mindfulness wordt doorgaans aangeleerd aan de hand van een Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma gecombineerd met elementen uit de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Dit programma bestaat uit een 8-weken durende opmerkzaamheidstraining waarvan wetenschappelijk werd aangetoond dat het werkt. Tijdens de training exploreer je verschillende thema’s die je helpen op je pad naar een bewuster leven en een betere levenskwaliteit. Dat doe je aan de hand van praatjes over verschillende thema’s, informele (bv. mindful eten, mindful wandelen) en formele (bv. zitten met aandacht voor de ademhaling) meditaties en het onderzoeken van je ervaringen tijdens je meditatiebeoefening.

Deelnemen?

Peace of Mary biedt de mindfulness mom training aan in groep. De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2 – 2,5 uur. Er wordt een digitaal werkboek voorzien, aangevuld met geluidsbestanden die je helpen om thuis te oefenen. De thuisbeoefening (ongeveer 60 minuten per dag gedurende 6 dagen per week) is een cruciaal element dat mede het succes van de training bepaalt. 

Data: De groepstraining mindful mom gaat door op vrijdagavond om 19u30 – 22u00 in Qinobi (Reginald Warnefordstraat 112 te Sint-Amandsberg) tijdens het najaar 2022.

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK.

09/09 – Bijeenkomst 1: De automatische piloot
16/09 – Bijeenkomst 2: Omgaan met obstakels
23/09 – Bijeenkomst 3: Je grenzen leren kennen
30/09 – Bijeenkomst 4: Het landschap van stress
07/10 – Bijeenkomst 5: Uitdagingen bewust beantwoorden
14/10 – Bijeenkomst 6: Gedachten zijn geen feiten
16/10 – Stiltedag op locatie (start om 10u00, einde voorzien om 15u00)
21/10 – Bijeenkomst 7: Hoe kan ik nu het beste voor mezelf zorgen?
28/10 – Bijeenkomst 8: Mindfulness in jouw (nieuwe) leven

Kostprijs: 395 euro voor de 8 trainingsmomenten (gespreid betalen mogelijk).*
*Indien je in aanmerking komt voor een gereduceerd tarief (student, tegemoetkoming) kan je dit aangeven via mail.

Twijfel je of zit je met vragen? Mail dan naar marielotte@peaceofmary.com!

Maak een website of blog op WordPress.com