Mindfulness tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er veel op je af: allerhande medische testen, afspraken, regelingen, echo’s, lijstjes, keuzes, … . Daarnaast maak je ook een mentale transformatie door: die van vrouw naar moeder. Het is makkelijk om je overweldigd en gestresseerd te voelen. Mindfulness is een manier om> tijdens deze periode te vertragen en tot rust te komen. Het helpt je flexibel op te stellen tijdens de zwangerschap, de bevalling en het prille ouderschap. Want vaak hebben we wel een idee of beeld van hoe alles zal lopen, maar draait het in werkelijkheid (net iets) anders uit. Mindfulness draagt bij aan je emotionele en mentale verkracht en helpt je hiermee om te gaan.

Opmerkelijk is dat mindfulness tijdens de zwangerschap meer en meer wordt aangeraden door dokters en psychologen wereldwijd. Deze adviezen vloeien voort uit het wetenschappelijk inzicht dat mindfulness tijdens de zwangerschap de kans op stress, angst en depressie in de perinatale periode aanzienlijk kan verminderen. Ook zouden de effecten van mindfulness volgens wetenschappelijk onderzoek generaliseren naar de manier waarop vrouwen omgaan met de pijn en angst tijdens de bevalling. Meer nog, de kans op een keizersnede lijkt ook kleiner te zijn bij vrouwen die een cursus mindfulness volgden tijdens de zwangerschap. Daarnaast zijn er ook bewezen positieve effecten van mindfulness voor de baby. Baby’s van moeders die mindfulness volgden tijdens de zwangerschap toonden – zo stelt Nederlands onderzoek – minder zelfregulatieproblemen en minder negatief affect.

Deelnemen?

Peace of Mary biedt de mindfulness tijdens de zwangerschap training aan in groep. De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2 – 2,5 uur. Er wordt een werkboek voorzien, aangevuld met geluidsbestanden die je helpen om thuis te oefenen. De thuisbeoefening (ongeveer 60 minuten per dag gedurende 6 dagen per week) is een cruciaal element dat mede het succes van de training bepaalt. 

Groepstraining: De cursus mindfulness tijdens de zwangerschap gaat door in Qinobi (Reginald Warnefordstraat 112 te Sint-Amandsberg) op onderstaande data (voorjaar 2022):

30/04 9:30 – 12:00 – De automatische piloot
07/05 9:30 – 12:00 – Omgaan met obstakels
14/05 9:30 – 12:00 – Je grenzen leren kennen
21/05 9:30 – 12:00 – Het landschap van stress
28/05 9:30 – 12:00 – Omgaan met stress
04/06 9:30 – 12:00 – Gedachten zijn geen feiten
11/06 STILTEDAG (start voorzien om 10:00 en einde rond 15:00)
18/06 9:30 – 12:00 – Zorgen voor jezelf
 25/06 9:30 – 12:00 – Mindfulness in je (nieuwe) leven

Kostprijs: 395 euro voor de 8 trainingsmomenten + stiltedag.*
*Indien je in aanmerking komt voor een gereduceerd tarief (student, tegemoetkoming) kan je dit aangeven via mail.

Nadat ik jouw aanmelding heb ontvangen krijg je een mailtje met een vraag tot intake-gesprek. We kijken samen of deze training (op dit moment) iets voor jou is, bespreken jouw verwachtingen en enkele praktische zaken. Dit doe ik één-op-één telefonisch en neemt 30-60 minuten in beslag.

Heb je vragen of twijfel je? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar marielotte@peaceofmary.com.

Maak een website of blog op WordPress.com